IMG_4099
Ugnė Katelynienė: valgis turi būti bendra tėvų ir vaikų veikla
vasario 28, 2017  |  By:   |  Aktualu, Mamos  |  Comments are off
Mamuradijas.lt
Laura MAZALIENĖ
Sveikos gyvensenos propaguotoja, „7 PACK” – individualių mitybos planų projekto įkūrėja, vienerių Ūlos mama ir krepšininko Mindaugo Katelyno žmona Ugnė Katelynienė tiki, kad jų šeima turi sėkmės paslaptį. Paslaptį, kuri leidžia jiems gyventi laimingą ir harmoningą gyvenimą kartu. Savo mintimis apie mitybą, moteriškumą ir vaikus verslininkė dalijasi su Mamų radijumi.
Žinoma mama pripažįsta, nors ir puikiai žino visus mitybos principus, namie ji nepasigamintų tokio įvairiapusiško maisto, kurį gauna kasdien naudodamasi su vyru sukurta paslauga.
„Juk norisi šilto maisto, ypač sriubos. Pagal ajurvedinę virtuvę visas maistas turėtų būti suvartojamas iškart po terminio apdorojimo, bet, pripažinkime, kad mažai kas turi tokią prabangą – kasdien gamintis ir vartoti ką tik paruoštą maistą. Tik nerekomenduojame maisto šildyti mikrobangų krosnelėje, verčiau rinktis keptuvę ar orkaitę.“
„Savaitgalį mes skatiname džiaugtis maistu, juk tos dienos yra skirtos šeimai, draugams, bendravimui kartu beruošiant maistą ar jau valgant jį prie stalo. Mes patys taip gyvename, nes viskas, kas yra radikalu, yra įtartina.“
IMG_2362

Ugnė Katelynienė. Asmeninio albumo nuotrauka.

Mamos turi gaminti savo vaikams!
Ugnė neabejoja teikiamos paslaugos kokybe, o pats puikiausias to įrodymas – retkarčiais tuo pačiu maistu lepinama dukra Ūla. „Nevalgo mamos to pačio maisto kaip jų vaikai, nes jos nori atrodyti gražiai, o vaiko maistas turi būti komfortiškas: varškėtukai, blyneliai, kukuliai su bulvių koše…O tai yra kaloringa, nors vaikui tai labai sveika. Todėl ir mano su dukra meniu skiriasi, jai nepatinka salotos, nors kartais randame abiems tinkamų patiekalų iš mūsų siūlomos paslaugos paketo“, – juokiasi jauna mama.
Gimus dukrai buvo minčių sukurti specialius maisto paketus mamai ir vaikui, tačiau geriau pagalvoję verslininkai nusprendė, kad nevalia iš šeimų atimti gaminimo džiaugsmo. Pasak Ugnės Katelynienės, tai labai svarbus procesas stiprinantis tarpusavio ryšius: „Mamoms patinka gaminti savo vaikaims, tai yra labai smagu. O jei ir yra pritinginčių, mes skatiname šio proceso neapleisti“.
AIR_7818 copy

Ugnė Katelynienė su dukra Ūla. Asmeninio albumo nuotrauka.

„Mūsu paslauga labiau orientuota  į tėvus, siekiame padėti jiems sutaupyti laiką ir tuo pačiu džiaugtis subalansuota mityba. Manau, turiu sėkmės paslaptį, nes mano vaikas džiaugiasi valgydamas vaisius ir daržoves, yra rami, tad kodėl ja nepasidalinus su kitais?“
Ugnė Katelynienė prisimena, jog jos pirmagimė sulaukusi 8-to gyvenimo mėnesio porai mėnesių atsisakė įprasto maisto, jos racione liko tik pienas. Moteriai atrodė, kad jos vaikas neturi apetito, o tai kainavo ne tik išlietas ašaras, bet ir begalę nervų. Gydytojai pripažino, kad vaikas visiškai sveikas, tad jaunai mamai buvo ramiau.
„Mane tai išsekino, kasdienis begalės patiekalų gaminimas, lakstymas su šauktu…Bet reikia suprasti, kad jei vaikas tam tikro maisto atsisako kartą ar kelis, tai dar nereiškia, jog jis jo nemėgsta. O ir tie paskaninimai ne visada yra blogi. Ūla nuo mažumės tikrai nemėgo daržovių be nieko, tad aš paskanindavau jas su sveiku lydytu sviestu, nuo 10-to jos gyvenimo mėnesio pradėjau šiek tiek naudoti druską. Svarbu, kad tai nebūtų nesveiki produktai. Pavyzdžiui, mano dukra nėra ragavusi kvietinių miltų ar baltojo cukraus, bet kodėl turiu jai drausti atrasti skonius su sveikais produktais kaip kaimiška grietinė, agavų sirupas ar džiovintos uogos?“, – klausia žinoma mama.
Pašnekovė pabrėžia, kad geriausias apetitas mažuosius aplanko tada, kada kartu valgo ir tėvai.  Svarbu, kad maistas būtų kuo spalvingesnis, o maitinimo procesas teiktų abipusį džiaugsmą. Žaislai ir filmukai valgymo metu neturėtų būti naudojami dėmesio nukreipimui, U. Katelynienė verčiau pataria žaisti su maistu.
„Leidžiu ir pasiterlioti, nuo to laiko pastebėjau, kad ji pati prašo ir obuolio, banano ar brokolio. Ji net nevalgo sausainių, trapučių, nes jos įpročiai yra būtent tokie.“
IMG_1175

Ugnė Katelynienė. Asmeninio albumo nuotrauka.

Prieš porą metų, kada U. Katelynienė su vyru nusprendė leistis į šią avantiūrą ir įkurti „7 PACK”, nežinomybės buvo daug. Tačiau šiandien verslininkė džiaugiasi, jog pasaulyje populiari paslauga, rado vietą ir lietuvių kasdienybėje: “Mes tampame jų gyvenimo dalimi, bent jau kurį laiką, todėl stengiamės daug dėmesio skirti bendravimui, paslaugos analizei.”
Ugnė neslepia, kad jų klientai ne tik nori susitvarkyti mitybą, išlaikyti geras formas ar puikiai jaustis, bet jų paslaugomis naudojasi ir dėl laiko stokos ar paprasčiausio tingulio gaminti.
Paslauga teikiama tęstinai, pats vartotojas renkasi, kurį laiko tarpą jis nori maitintis jau suformuotais maisto daviniais: savaitę, mėnesį ar metus.  Nutraukti ją galima taip pat bet kada. Dažnas klientas – moteris, neseniai vaikelio susilaukusi mama.
„Visos mes norime būti gražios, vakare  laimingos nueiti miegoti, gyventi be streso. Aš pati esu mama, išbandau mūsų produktus – man tai tikrai padeda. Mano dukra kiekvieną dieną mato, kas tai yra sveikas maistas, ji su juo draugauja nuo pat pirmųjų savo gyvenimo dienų ir žino, kad jei mama ar tėtis valgo brokolį ar avokadą, tai yra skanu. Juk mes vaikams esame geriausias pavyzdys.”
Pristatydama savo paslaugą verslininkė pasakoja, kad mitybos planai yra ruošiami kartu su dietologu, atsižvelgiant į žmogaus gyvenimo ritmą ir taip siekiant, jog jis gautų reikalingą dienos maistinių medžiagų normą. Maistas yra ruošiamas iš vakaro, kadangi klientus paslauga turi pasiekti labai anksti ryte. Ruošiniai, kurie vėliau nereikalauja papildomo gaminimo, visada yra švieži, be perdirbtų kvietinių miltų, pridėtinio cukraus, konservantų. Dažniausiai per dieną klientą pasiekia 5 ar daugiau patiekalų, keli iš jų gali būti šildomi.
Naudojantis „7 pack“ paslauga, klientas skirtingų patiekalų racioną gauna tris savaites, vėliau jis pradeda kartotis. Pasak idėjos sumanytojų, tai yra optimalus laikas, per kurį receptoriai spėja pamiršti skonius ir tie patys patiekalai nebekelia diskomforto. Kas tris mėnesius pagal sezoniškumą yra keičiama 30 proc. patiekalų.

Mamu-baltas-CMYK

 

Apie autorių :

Komentarai .