Prancūziškai troškinta vištiena
vasario 4, 2014  |  By:   |  Skanu  |  Comments are off

Mamuradijas.lt

Monika BURVYTĖ

Oooo…Prancūzija. O jei ten buvote bent kartą būtinai prisiminsite gardžiai kvepiančius patiekalus visai neištaiginguose restoranėliuose ir žinoma vyną. Bet turbūt neišdildomą įspūdį palieka įvairiausi aluje ruošti troškiniai. Tad šįkart renkamės laipsniuose troškintą vištieną.

Jums reikės:

Vištienos dalių (kulšelių, sparnelių, petelių, visko kas su kaulu)
Sviesto, apie 50 gramų
Svogūno galvos, pjaustytos kubeliais
Česnako, kokių trijų skiltelių, nemažų, taip pat pjaustytų kubeliais
Pievagrybių, kokių 6 vienetų
Šviesaus alaus, apie 250 ml
125 g. grietinėlės
Špinatų
Baziliko arba citrininio čiobrelio

Gaminame ☺ Puode ištirpiname sviestą, kol suputos. Tada apkepiname vištieną, kol apskrus, keletą minučių. Tuomet išimame, atidedame, ir tame pačiame puode pakepiname pjaustytą svogūną, česnaką bei į ketvirtadalius padalintus pievagrybius. Tada vėl į puodą grąžiname vištieną, pagardiname druska, pipirais, supilame alų ir grietinėlę, palaukiame kol užvirs, sumažinema ugnį ir troškiname apie 30 minučių. Gaminimo pabaigoje sudedame špinatus ir baziliką arba citrininį čiobrelį, geriausiai šviežius patroškiname dar porą minučių. Patiekiama iškart, skaniausia su virtomis bulvėmis, arba tiesiog vieną su jūsų mėgstamomis salotomis.

Bon apetit! Patikėkite, dieviškai skanu!

 

User Rating : 0 (0 votes)
Apie autorių :

Komentarai .