Virškinimo problemos – gana dažna nėščiųjų kasdienybė. Ne išimtis ir aš. Vargina tiek pykinimas, tiek vidurių užkietėjimas. Nuo pykinimo, kaip sako mano mama, yra tik vienintelis vaistas – laukimas. Viskas tiesiog praeina savaime. Kalbu apie toksikozę, kuri dažnai pasireiškia pirmaisiais nėštumo mėnesiais.
Aišku, reiktų vengti itin riebaus ir sunkaus maisto: aš visiškai atsisakiau bulvinių patiekalų, vengiau riebios mėsos, nors pasitakydavo atvejų, kad pykindavo ir nuo vaisių, teko atisakyti obuolių su žieve, nes jos visiškai nevirškino 🙁 Košės ir lengvos sriubos buvo kasdieniai mano draugai. Gana gerai organizmas toleravo pieno produktus, o sulaukus trečiojo mėnesio pabaigos – viskas pasibaigė. Jay! 😉
Na, kaip viskas? Tik pykinimas dingo, o su virškinamuoju traktu turiu kovoti iki šiol. Kaip jau minėjau anksčiau, gydytoja man skyrė gerti kaip papildą geležį, kuri taip pat gali trikdyti virškinamąjį traktą. O man ir trikdo. Džiovintos  slyvos jau seniai šiuo klausimu nebepadeda, o kava, kuri anksčiau buvo ir gyvenimo malonumas ir pagalbininkas, dabar tapo didžiausiu priešu.
Visgi radau tam tikrą savo vaistą. Kaip ir kituose įrašuose pasikartosiu, nedarau jokios reklamos nei vienam prekės ženklui, bet šį kartą noriu pliusą uždėti „Marmaluzi“ košytei su džiovintomis slyvomis. Labai gerai veikia! Viena košytė vakare prieš miegą ir vuala! Aišku, toks vaistas nepigus, bet juk sveikata brangiausia..Mažiems vaikams jos padeda, todėl sulaukusi tokios rekomendacijos iš draugės, kuri savo pipirui ją taiko, net nedelsiau…Ir dar, nepamirškite čija (chia)  sėklų 🙂 Arba sėmenų su jogurtu, sultimis 😉 Bent jau man šiuo metu šie produktai yra vienintelis išsigelbėjimas. Įdomu, tik ar ilgam 😉