Mamuradijas.lt
Smagu užsiimti su vaikais, jie tokie imlūs ir norintys padėti! Teta Laima su šefuku Emiliuku šįkart siūlo naują receptą – Karaimų virtuvės nacionalinį patiekalą kibinus.
Pirmadienio pavakariams ar vakarienei paruoškite tradicinį karaimų patiekalą kibinus.
Reikės:
1 kg miltų
450 gr. grietinės
500 gr. Vilniaus margarino kepiniams
Šaukstelio druskos
2 kiaušinių
Įdarui:
Mėgstamos suprieskoniuotos mėsytės: kiaulienos,vištienos, o gal net avienos ar triušienos
Paruošimas:
Miltus paskleidžiame ant stalo, į juos supjaustome arba sutarkuojame margarino, sumaigom su pirštukais kol pasidaro trupinukai. Trupinukuose padarom duobutę ir į ją supilame grietinę, kiaušinius bei druskyte. Išminkome ir dedame i šaldytuvą. Laikome 30 minučių. Tuo tarpu pasiruošiame mėsytę.
Išimame tešlą, iškočiojame, įspaudžiame apvaliai. Dedame įdarą ir užlankstome. Dedame į skardelę, aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 180-190 °C apie 25-30 minučių.
Teta Laima ir šefukas Emilis garantuoja – skanu, sotu ir tradiciška!