Mamuradijas.lt

Monika BURVYTĖ

 

Pica, nors maisto ir mitybos ekspertai porina, jog labai jau nesveikas blynas padengtas sūriu ir pomidorų padažu, vis dėlto, vargiai rasime tą, kuriam nepatiktų gera, itališka pica. O pietietiško kraujo iškepti šią gražuolę visai nereikia. Nereikia net į parduotuvę kulniuoti, mat picai tinka viskas : nuo saliamio iki daktariškos dešros, nuo marinuotų agurkėlių iki lašišos, nuo šoninės iki gražgarsčių. Tad svarbiausia, kad namuose rastumėte pomidorų padažo ir sūrio, o ant viršaus jau kas papuola.

 

Tiesa, picos esmė ne kas ant jos, o pade. Su juo „Mamų radijui“ teko ilgai eksperimentuoti, kol galų gale atėmus vieną ir pridėjus kitą, gavosi skalsi, tikra, ITALIŠKA pica.

 

Padui:

 

Pusė kilogramo miltų

žiupsnio druskos

šaukštelis cukraus

Pora šaukštų sausų mielių

Alyvuogių aliejaus (būtinai pirmo spaudimo, tyro)

Apie pusė litro vandens

 

Ant picos:

 

Pomidorų pasta (būtinai)

Fermentinio sūrio (tarkuoto)

šoninės juostelių

Vyšnynių pomidorų (pjautų per pusę)

Mocarelos sūrio (pjaustyto išilgai medalionais)

Mažos raudonosios paprikos (kubeliais)

Svogūno galva (pjaustyta žiedais)

Krapų arba gražgarsčių (papuošimui)

 

Gaminame 

 

Pradedame nuo pado. Visus sausuosius produktus sumaišome, tada viduryje padarome skylę ir į ją pilame aliejaus ir vandens mišinį. Jei vandens per daug ir tešla per skysta, pridedame miltų, kol padas pradeda gražiai minkytis. O jau tada ją paliekame ramybėje kokiai 30 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų. Vuolia! Picos padas paruoštas. Iš šios masės padalinkite į 5-6 kamuoliukus. Jei visų nekepsite, dėkite į šaldiklį, turėsite kitam kartui ir nebereikės gaišti su tešla.

 

Tada iškočiokite. Ant jos tepkite pomidorų pastą, dėkite tarkuotą sūrį ir išdėliokite mūsų rekomenduojamus arba savo turimus produktus.

 

Šauname į 200 laispnių orkaitę apie 20 minučių. Puošiame šviežiais krapais ar gražgarstėmis.

 

Dalinamės ir skanaus mielosios mamytės!