Mamų radijas

Viena pagrindinių kalcio deficito organizme priežasčių yra pernelyg gausus cukraus ir jo turinčių gaminių vartojimas. Cukrus yra sintetinis produktas, kurį virškinant susidaro daug nuodingų rūgščių. Bet kadangi vartojame jį kartu su maisto produktais, organizmas priverstas tuos „nuodus“ šalinti.

Bet tam reikia milžiniško kiekio mineralinių druskų, į kurių sudėtį pirmiausia įeina kalcis. Iš kur organizmas jo ima? Ogi iš ten, kur jo daugiausia – iš kaulų ir dantų. Ne veltui senoliai vis sakydavo, kad nevalgytume daug cukraus, nes dantys iškris.

Jeigu atsižvelgsime į faktą, kad mūsų vaikų saldumynų pomėgis ugdomas nuo ankstyvos vaikystės ir patys valgome cukrų kasdien ir kiekiais, kurie šimtus kartų viršija normą (cukrus įeina į 80 proc. vartojamų produktų, pradedant jogurtais ir baigiant sultimis iš kartoninių pakelių), iškart tampa aišku, kodėl mūsų vaikai galuojasi su ėduonimi, suaugusieji – su parodontoze, o senų žmonių kaulai primena šveicarišką sūrį (turime omenyje osteoporozę).